Atahano194 & Freedom Fighters Forumuna Hoşgeldiniz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Atahano194 & Freedom Fighters Forumuna Hoşgeldiniz

İyi Vakit Geçirmeniz Dileğiyle

AnasayfaAtahano 194GaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Shaquille O'Neil(Shaq)'ın Hayatı

YazarMesaj
JrTiesto
Moderatör
Moderatör
JrTiesto

Shaquille O'Neil(Shaq)'ın Hayatı Empty
MesajKonu: Shaquille O'Neil(Shaq)'ın Hayatı   Shaquille O'Neil(Shaq)'ın Hayatı Icon_minitime22/3/2008, 19:30

Shaquille O'Neil(Shaq)'ın Hayatı 1131745786zl5.th

Shaquille O'Neal, kısaca Shaq (d. 6 Mart 1972), NBA oyuncusudur. Blue Chips, Steal ve Kazaam adlı üç filmde başrol oynamıştır.32 numaralı formayı giymektedir.Shaquille O'Neal evli ve 6 çocuk babasıdır.

Pozisyon: Center(pivot)
Boy: 7-1 / 2,16
Kilo: 338 lbs. / 153,3 kg.
Takım: Phoenix Suns
Jersey:#32
Kolej : Louisiana State
---Kariyeri boyunca sadece 99'da AllStar olamayan bu dev pivot ki zaten 99'da AllStar Game yoktu kariyeri boyunca takımlarını hep üst sıralara taşımış onlarla beraber yüzükler kazanmıştı.İşte onun hakkında bazı bilinmeyenler.

-Shaq basketbolu bıraktıktan sonra Sheriff olmayı kafasına takmış durumda. -4 çocuğu ve dev gibi bir malikenesi var.İçinde spor salonundan,sinema salonuna kadar herşey mevcut. -47 numara ayakkabı giyiyor. -Üvey babası Müslüman olduğu için Müslümanlara saygısı ve sempatisi çok fazladır. -Okçuluk ve motor sporlarına bayılıyor. -New Jersey'de doğup emekli olduktan sonra Florida'ya yerleşmeyi planlıyor. -Ayrıca 9 tane film yapıp parasına para ününe ün katmıştır.Bunların en önemlisi Kazaam'dır.Ülkemizde de sayısız kere gösterilmiştir bu film.Son filmi Scary Movie4 Laughing -5 tane rap albümü ile de çok sevdiği bu tarzda cdler yapmıştır.Fakat nerdeyse hiç biri tutmamıştır.

Shaquille Rashaun O'Neal,6 Mart 1972'de New Jersey'nin Newark kentinde dünyaya geldi. Babası Joe Toney ve annesi Lucille O'Neal uzunca bir düşünme seansından sonra bu iri bebeğe Arapçada Küçük Savaşçı anlamına gelen Shaquille Rashaun adını verdiler. Ailesi ve çevresi bu şirin ufaklığın ileride devasa bir yapıya sahip olabileceğini az çok tahmin etseler de 13 yaşına geldiğinde 1.98 boya sahip olup 3.15 lik potaya kolayca smaç vurabilecek kadar gelişeceğini hatta daha da ileri gidip günün birinde NBA'in kapısını çalabileceğini beklemiyorlardı. Shaq, 13 yaşında bu sinyalleri vermeye başladığında ise üvey babası Philip Harrison'ın Amerikan Ordusundaki görevi nedeniyle, ailesiyle birlikte Almanya'ya gitmek zorunda kaldı. Hızla gelişen fiziğinden ötürü her geçen gün basketbola biraz daha yaklaşan küçük çocuk için Almanya, yaşıtlarından ayırt edilmesi ve göz önünde olması açısından bir bakıma şans oldu.

Her yıldız oyuncunun basketbol yaşamına yön verecek dönüm noktaları olmuştur. Shaq'ın 2 senelik bu Almanya macerasında en çok zaman geçirdiği yer evlerinin yakınındaki bir basketbol sahasıydı. Basketbolu tanıyıp sevmeye başladığı o ilk günlerden."Bazı oyuncuların yaptığı gibi küçükken basketbol oynamak için büyük çabalar sarf etmedim.Ama fiziğim beni bu oyuna yönlendiriyordu ve direnmedim. Gittikçe zevk aldım ve kendime güvenim geldi." sözleri ile bahsediyor Shaq. Shaq'ı keşfeden isim ise ara sıra Avrupa'ya gelip çeşitli basketbol seminerlerine katılan Louisiana State Üniversitesi koçu Dale Brown oldu. Brown, çocuğu 15 dakika kadar izledikten sonra NBA'de rahatlıkla oynayabilecek bir donanıma sahip olabileceğini sezmiş, ona bir ton öğüt verip ülkesine dönmüştü. Ancak ikili arasındaki irtibat hiç kesilmedi. Brown'ın kafasındaki plan belliydi;Shaq basketbol oynamaya devam edecek ve üniversite çağına geldiğinde Louisiana State'e kabul edilip buradan NBA'e sunulacaktı. Ancak kendini iyiden iyiye basketbola veren bu yetenekli ve dev çocuk için lise yılları daha yeni başlıyordu.Shaq'ın boyu 1,5 sene içinde 10 santim daha uzadı.Fakat bu,Almanya'nın Fulda kentinde öğrenim gördüğü lisenin takımına girmesini kolaylaştırmadı.Buradaki sistemin Amerika'dan çok farklı olması ve takım kadrosunun dolu oluşu nedeniyle Shaq takıma giremedi.Aslında ilk başta canım çok sıkılmıştı. Benden daha güçsüz çocukların sahada ufak darbelerle yere düştüklerini görünce durumu kabullenmem kolay olmadı. Ama kendimi bırakmanın en büyük hata olacağını düşündüm ve evimizin arkasındaki potada oynamaya devam ettim. Ve bu bana çok şey kazandırdı."diye konuşuyor bu olay için Shaq.

Kariyeri [değiştir]1992 yılında Orlando Magic tarafından draft edildi.
1993 Takımının en iyi oyuncusu seçildi.
1994 İlk en iyi pivot ödülünü aldı.
1995 yılında takımı ile NBA finaline çıktı. Fakat takım finalde Houston Rockets'a yenildi.
1995 2. en iyi pivot ödülünü aldı.
1996 yılında free agent olarak Los Angeles Lakers ile anlaştı.
1997 3. en iyi pivot ödülünü aldı.
2000,2001 ve 2002 yıllarında Kobe Bryant ve Phil Jackson ile beraber NBA şampiyonluğu yaşadı.
2001 4. en iyi pivot ödülünü aldı.
2002 5. en iyi pivot ödülün aldı.
2004 yılında Lakers kadrosuna Karl Malone ve Gary Payton'ı katmasına rağmen şampiyon olamadı ve sezonun sonunda "Shaq", Lakers'tan ayrılma kararı aldı ve Miami Heat'e takas oldu.
2005 yılında takımını Doğu Konferansı finallerine taşıdı.
2005 6. en iyi pivot ödülünü aldı.Bu ödüle en çok pivot ödülü alan kişi oldu.
2006 yılında yarı finalde New Jersey Nets'i 4-1 lik skorla eleyerek Doğu Konferans Finaline çıktı. Doğu Finalinde ise 2005 yılında elendiği Detroit Pistons'ı eleyerek NBA Finaline çıktı. Miami Heat, ilk 2 maçı kaybettikten sonra 4 maçı da kazanarak finallerdeki rakibi Dallas Mavericks'i mağlup etti ve şampiyon oldu. Bu sonuçla Shaquille O'Neal, NBA'daki 4. şampiyonluğunu yaşamış oldu.
2008 yılında Shawn Marion ve Marcus Banks karşılığında Phoenix Suns'a takas oldu.

Shaquille O'Neil(Shaq)'ın Hayatı
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-